Els petards i el nostre gos

Com cada any pel mes de juny, arriben les festes de Sant Joan; són molts els gossos que pateixen una por exagerada i incontrolable per les explossions dels petards.

Què hem de fer:

Convé tancar les persianes i finestres per disminuir la penetració del so dels artefactes i en alguns casos fins i tot, tapar-los amb alguna roba.

Si el gos se’ns acosta quan té por, deixar que s’estigui amb nosaltres, si és el que ell busca, però no l’acaronem per no reforçar la por com una situació desitjable.

Si pensem que la situació es pot complicar, podem parlar amb el nostre veterinari de confiança per tal d’ajudar a disminuir l’ansietat amb productes farmacològics tipus ansiolítics. Aquests productes cal subministrar-los durant alguns dies, per tant és important contactar amb el veterinari abans de la revetlla de San Joan.

Què no hem de fer:

No hem d’intentar corregir la por del gos posant-lo en contacte amb el so de les explossions dels petards de forma directa.

No hem de treure’l de la seva zona de seguretat de forma forçada.

No hem de deixar-lo lliure al jardí, perquè la por és motiu de fugida.

No hem d’acariciar-lo quan té molta por, pensem que el protegim i no es així. No li hem de subministrar productes de tipus farmacològic, si no és sota consell d’un veterinari.

Si actuem d’aquesta manera, la por d’aquests dies serà de més bon passar.

Feu corre la veu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.