Els Maltractadors

Cada vegada que ens arriba una notícia de maltractament animal se’ns encongeix el cor i pensem que això no pot durar, que ja s’acaben els maltractadors, gent que potser no ha tingut accés a la cultura de la sensibilitat i el respecte. El maltracte recorda persones i èpoques en què els animals només eren coses al servei dels humans. Però vet aquí que el maltractador que ens ocupa només té vint anys! Quina educació ha rebut aquest noi per actuar com ho ha fet?

Podrem comprovar, desgraciadament, que per als maltractadors no hi ha edats, ni condició social, ni cultura que valgui perquè com a mínim l’escola sabem que l’ha preparat per ser sensible amb l’entorn, animals i plantes. Només ens queda l’espai de la vida personal, cosa que ignorem i que pesa tant en la gestió dels sentiments i de les emocions, també en l’empatia cap als altres i l’entorn. Sabem que hi ha un tant per cent de persones que són immunes davant de la sensibilitat, que no senten aprensió davant del dolor dels altres sigui físic o moral, són els psicòpates. Es amb aquesta gent on es fa més necessari que mai el desplegament de l’atenció i de l’afecte propis duna societat desenvolupada i sana, però, paral·lelament, han de rebre la sanció corresponent. I és que ens hem de defensar davant de gent que funciona amb una altra escala de valors perquè davant de gent així tothom pot ser víctima. I és ells, per desgràcia, només aprenen quan les víctimes són ells. Un cop més reivindiquem l’enduriment de les penes per als maltractadors. I la reeducació també hi pot acompanyar, qui sap si un cor dur, es pot ablanir. No es pot perdre l’esperança en un demà millor.

Podeu llegir la notícia fent clic aquí.

Feu corre la veu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.