Eleccions municipals i canvis animalistes

Ara que vénen les eleccions municipals és una bona ocasió per a avançar en el tema Tinença Responsable, tant per part de l’administració (ajuntaments, consells comarcal…) com de la ciutadania. Hi ha lleis que els obliguen a actuar correctament, ja sigui amb els animals que tenen propietari com amb els abandonats i perduts. Anem a pams. Què cal demanar des d’un ajuntament als propietaris d’animals domèstics?

 1. Que estiguin xipats i censats (art. 15).
 2. Aconsellar l’esterilització, sobretot de les femelles en situació vulnerable: granges, masies, tancats…que es d’on surten majoritàriament les cadellades no desitjades (art 11.3).
 3. Donar a conèixer les campanyes que tant de xipatge com d’esterilització realitza anualment FAADA a preus més assequibles.
 4. Evitar que vagin solts pel carrer per tal d’evitar brutícia d’excrements, accidents i embarassos.

Pels animals abandonats i perduts:

 1. Que disposin d’un espai d’acollida digne i temporal per poder atendre l’animal que va perdut O abandonat, al qual s’hi pugui accedir a qualsevol hora del dia O de la nit. Li passin el lector de xips per veure si té propietària. Si surt el propietari, però no portava xip, l’hi han de tornar amb la condició que l’hi posarà.
 2. Si no tenen un Grup Local de gent voluntària, que siguin els municipals que atenguin diàriament l’animal acollit: menjar, aigua, neteja…
 3. Si la comarca O població no disposa de Centre d’acollida O CAAC, concertar conveni amb una bona associació protectora d’animals perquè s’encarregui de l’animal amb la finalitat de donar-lo en adopció correctament: desparasitació, vacunes, xip i esterilització.
 4. Si l’Ajuntament O el Grup Local, vol donar directament l’animal en adopció ho ha de fer segons el que marca la llei de protecció: desparasitat, vacunat, xipat i esterilitzat. Ho poden fer a través d’una associació protectora de Plataforma.
 5. Els ajuntaments estan obligats a tenir cura i control de les colònies de gats. Ho poden fer directament O a través dels alimentadors i alimentadores, assessorant-les degudament.
 6. El control de les colònies de gats cal fer-lo aplicant el mètode CES (Captura, Esterilització i Solta).
 7. Cada ajuntament ha de disposar de lector de xips i gàbies trampa, sobretot per a gats, per tal de capturar-los per ser esterilitzats.
 8. Cada ajuntament ha d’actualitzar l’Ordenança Municipals d’animals de companyia a la llei catalana del 2008.


Si hi ha algun dubte, poden demanar aclariments tant als membres de Plataforma (T. 630 055 645) com a FAADA (T. 936 245 538) ext. 3

Feu corre la veu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.