Aliança lleidatana per la protecció animal

El proppassat 7 de maig Nova Eucària va convocar un representant de cada un dels grups polítics que es presenten a la Paeria de Lleida en les properes eleccions municipals, per a signar el plec de propostes que se’ls havia fet per tal de millorar el benestar animal a la ciutat de Lleida. Aquest acte es feia després de debatre i fer les esmenes oportunes cadascú amb el seu grup.

Ens centrarem en algunes conclusions positives, tot esperant que guanyi qui guanyi, es portin a terme ja que s’hi han compromès. Els diferents punts presentats situaria Lleida i l’actual realitat del CAAC Lleida o Canera municipal en una altra situació molt millor.

Un dels punts forts que defensen seria prohibir la compravenda d’animals de companyia, controlar i sancionar el sacrifici d’animals recuperables en protectores i CAAC’s de Catalunya; tothom sap que està prohibit però no s’està complint, fer campanyes subvencionades, acordades amb el col·legi de veterinaris d’esterilització d’animals de companyia, controlar més el tema de la identificació amb xip i cens dels animals domèstics, controlar de manera eficaç aplicant el mètode CES a les colònies de gats…Crear un protocol animalista per gestionar millor els nius de cigonyes i la seva procreació descontrolada, actuar damunt dels porcs senglars a través d’una vacuna, com fan a Barcelona i no a través de les batudes que no solucionen res. Aquestes i moltes altres propostes són les que es van explicar i que la majoria de grups polítics ja havien debatut i acceptat. Properament us passarem el document amb cadascun dels punts acordats.

Van signar tots els Grups polítics a excepció de Ciutadans i Junts per Lleida que es van comprometre, aquests últims, després d’aclarir algun dubte, a signar el document comú. En els dies a venir veurem si és cert.
Cadascun dels partits va fer les seves propostes particulars, la majoria de les quals estaven en la línia de les que havia fet Nova Eucària.

Des de Plataforma celebrem la iniciativa esperant que un cop governin es compleixi. Tot i que no es podien fer propostes des del públic assistent, Plataforma, amb el permís corresponent, va poder-hi dir la seva en veure que ningú havia fet cap al·lusió a les batudes de gossos, gossos escapats O abandonats pels humans, i que a les partides de Lleida: Grealó, Vinatesa…i també a la zona de Soses, Torres de Segre… sobreviuen com poden exposats a les batudes anuals que solen fer alguns caçadors, sense cap permís del

Departament de Territori i Sostenibilitat i incomplint l’art. 19.1/2008 de la Llei de Protecció catalana. També ens hagués agradat que abans de redactar cadascun dels punts proposats ens haguessin demanat opinió a les protectores i Entitats animalistes de Lleida. Així i tot, sabent com costa de tirar endavant aquest tipus de propostes, celebrem, i molt, la iniciativa, tot esperant que es faci efectiva com més aviat millor. Avui més que mai cal que avancem, tots junts, cap a una societat més justa, empàtica i responsable amb els animals, tant els de companyia com els altres.

Feu corre la veu

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.