Reunió amb l’Ajuntament de Menàrguens

Menàrguens és una població de la comarca de La Noguera. El motiu de la reunió va ser una alerta que ens va arribar que l’Ajuntament prohibia d’alimentar les colònies de gats. La reunió va transcórrer sense cap comentari que parlés de despreocupació pels animals, ans al contrari: cercaven una protectora que els fes el servei de recollida d’animals i estaven estudiant quina els convenia més.

En el tema gats van cridar l’atenció a una persona que no ho feia correctament ja que embrutava el carrer amb embalatges i restes de menjar. Li vàrem donar informació escrita de com es porta una colònia de gats i de la inestimable ajuda que poden oferir els alimentadors col·laboradors. Els vàrem adreçar a la possibilitat de crear un Grup Local que portés el tema correctament ja que a més a la població hi viu una coneguda de Plataforma que ho fa molt bé. Sí que vàrem deixar clar que si volia acabar amb el problema de l’amuntegament de gatons calia esterilitzar i que les despeses havien d’anar a càrrec de l’ajuntament. No hi van posar cap impediment i la idea els va agradar.

També van lamentar que no Hi hagués un CAAC comarcal, com tenen al Segrià. Vàrem estar d’acord que cal fer un plantejament i potser un dia serà realitat, però que el millor és prevenir educant la gent cap a la responsabilitat, esterilitzant els seus animals per evitar la pèrdua, l’abandonament…i per tant el patiment i les despeses.

Ens vàrem acomiadar amb l’oferiment d’assessorar-los per si es decidien a nivell comarcal de construir un Centre d’Acollida, també assessorar-los en el tema gats per part d’associacions adherides a Plataforma i que són expertes en el tractament de les colònies de gats com és Progat Lleida i CES Lleida. Parlant la gent s’entén i tot és començar.

Feu corre la veu

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.