Sobre les reunions de Plataforma amb Alcaldies, Consell Comarcal i Territori i Sostenibilitat

Fa molts mesos que Plataforma Animalista Terres de Lleida es reuneix amb diferents ens de l’administració per tal d’anar avançant en el compliment de la Llei de protecció. Podeu pensar que l’administració és la primera a complir, però no sempre és així. Moltes vegades és la societat O els grups de pressió nascuts del poble els qui empenyen a complir i fins i tot a modificar lleis obsoletes. De totes aquestes reunions ningú no en sap res i hem pensat que ja és hora que les protectores adherides a Plataforma, els Grups Local i tota la gent animalista que es preocupa pel tema estigui informada del treball que s’està fent. Només parlarem de les reunions fetes durant el 2019, com a mínim de les més importants i de les que tenen a veure amb tres problemàtiques que no s’acaben de fer correctament:

  • La recollida d’animals abandonats per part dels municipis.
  • El control de les colònies de gats.
  • Les canilles de gossos salvatges i el perill de les batudes.

A banda queda informar de la gran tasca que fan els Grups Locals que són un suport municipal molt important de cara al control correcte dels animals de companyia. Podríem distingir dos tipus de pobles: els que compleixen amb el suport d’aquests grups i els que fan l’espavilat i continuen tenint pel terme i població animals abandonats o perduts que s’hi arrosseguen dies i dies fins que un fet concret en fa notícia difícil d’ocultar. Podríem dir que els que ho fan bé sense que hi hagi Grup Local, són una excepció, com Alcarràs per exemple.

Per tot això, per donar veu als que compleixen i per anar explicant les batalles amb que ens trobem, volem explicar el contingut de les reunions. També per donar esperança a la gent animalista i convidar-los que se sumin a l’intent de millora en el compliment de la Llei de protecció.

Feu corre la veu

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.