Sobre la prohibició d’alimentar les colònies de gats

Quan rebem un avís que en aquella o altra població es prohibeix d’alimentar les colònies de gats se’ns disparen les alarmes. No anem bé. Qui ha de complir i fer complir la llei la desconeix, és més: dicta normes que van en contra de la llei de protecció que està per damunt de qualsevol ordenança municipal. Impedir d’alimentar els gats de colònia és un triple error:

  • No pots prohibir el que la llei de protecció catalana permet.
  • Estàs perseguint un aliat que et mantindrà a ratlla els rosegadors.
  • Qui està incomplint és l’ajuntament que dicta aquesta llei. En l’article 16/2008 diu que els ajuntaments són els responsables dels animals domèstics (gats, gossos i fures) abandonats O perduts per la població O el terme. L’ajuntament està obligat a protegir-los buscant una família adoptiva en el cas dels mansos. Els que no ho són, com els gats ferals de les colònies, cal procurar-los aliment (d’això ja se n’encarreguen els alimentadors voluntaris) i controlar la població a partir de l’esterilització, d’això se n ‘ha d’encarregar l’ajuntament.


Si l’ajuntament entra en contacte amb Plataforma o una associació animalista, els diran com ho poden fer per reduir costos. Voldríem rebre trucades interessant-se per aquesta alternativa, molt millor que negar-los l”aliment. Un parla de complir la llei de protecció, de civilitat i de generositat, l’altre de tot el contrari.

Cal denunciar els ajuntaments que estan incomplint. Si demaneu assessorament us el facilitarem.

Feu corre la veu

One thought on “Sobre la prohibició d’alimentar les colònies de gats

    1. Hola, moltes gràcies pel teu interès. Quin tipus d’informació i ajuda t’agradaria rebre? Si és tracta d’un cas particular ens podem posar en contacte amb tu per ajudar-te.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.