Matar les cries dels propis animals domèstics

Desfer-se de les cries dels animals domèstics propis,fa uns anys, era una pràctica habitual per evitar la proliferació descontrolada. La gent sensible, i sobretot les criatures, ens semblava una monstruositat que els anys han vingut a demostrar que teníem raó, perquè avui aquest acte està sancionat en tot codi penal de qualsevol país desenvolupat. A l’època, el pal·liatiu del fet era que no hi havia altres mitjans. No es coneixien les pastilles anticonceptives ni res que impedís la procreació descontrolada.

Avui, però, aquesta acció és imperdonable perquè de mitjans n’hi ha, i molts. Estan les pastilles i injeccions que impedeixen el prenyat, estan les que impedeixen que el prenyat tiri endavant. I hi ha com a mesura definitiva l’esterilització que a part d’evitar l’embaràs té altres avantatges com prevenir de tumors mamaris a les femelles i prevenir la pròstata en els mascles etc. Que avui és continuï practicant l’assassinat d’animals com a forma de control de la població ens sembla aberrant, propi només de gent reculada i amb cor de pedra que gosa treure la vida a una cadells que ja tenien pel que sembla més d’un mes.

La troballa l’ha fet la Guàrdia Civil, en l’escorcoll que va realitzar al seu cotxe. Si no hi hagués hagut escorcoll, no hi hauria hagut troballa. Se’ns acut pensar: quants animals moren assassinats perquè no han estat localitzats? La penalització, segons l’article 337.3 del codi penal és de 18 mesos de presó, però si no arriba als dos anys i no té antecedents no caldrà ni que hi entri. Una altra sanció que acompanya és la inhabilitació de quatre anys de professió O bé ocupació relacionada amb els animals. Ja podeu suposar, com passa en la majoria dels casos, que aquestes sancions no faran ni pessigolles a l’infractor.

Són lleis i sancions que a l’hora de la veritat no serveixen per a gairebé res. Es per això que els infractors continuen infringint la llei perquè per a aquests sempre hi ha una altra llei que els exonera de complir la pena. I anar fent! Hipocresia i inoperància se’n diu d’això!!!

Feu corre la veu

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.