El canvi climàtic i els ocells

Tenir cura del planeta, és tenir cura de la vida en tota la seva diversitat, també dels ocells. No podem perdre tanta bellesa per la nostra deixadesa. El canvi climàtic l’hem provocat els humans amb les nostres actuacions.

Encara que són les fàbriques les causats primeres d’aquest fenomen, les nostres accions personals també hi tenen molt a veure: els CO2 dels tubs d’escapament, l’amuntegament de brossa en abocadors, les incineradores que cremen les nostres deixalles…I aquest excés consumista que ens fa tant mal per dins i per fora. Tot això es pot aturar o alleugerir.

Els CO2 dels cotxes s’aturarà definitivament quan les empreses de l’automòbil estiguin a punt per vendre’ns cotxes de nova generació elèctrica. Ells hi continuaran guanyant, però al menys no contaminarem.

Els abocadors no serien necessaris si reduíssim el consum, reutilitzéssim els béns encara en bon estat i recicléssim, és a dir separéssim les deixalles segons el material: paper, envàs, vidre, orgànic…el rebuig és només un 12% figureu-vos quin avantatge pel planeta, i per nosaltres, i pels ocells. Petites grans accions. Només cal fer-les!!

Si voleu conéixer la fauna que tenim en els nostres rius, feu clic aquí.

Feu corre la veu

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.