Ens estimen més del que ens pensem

Sempre s’ha dit que els gats són molt independents i una mica egoistes. Però un article de tres investigadores dels Estats Units de la universitat d’Obregon, han conclòs que lluny d’aquesta idea, els gats valoren molt la relació humana i prefereixen primer el contacte humà que cobrir altres necessitats com el menjar o el joc.

El fet és que aquesta idea no ens sorprèn. La gent que hem tingut gats o ens hi hem relacionat en una protectora podem confirmar que aquest estudi és ben cert. Quan entres a l’espai gats de la protectora per posar-los menjar el primer que fan és apropar-se i restregar-se per les cames cercant contacte i la mà amiga que els acarona. Una vegada satisfeta aquesta necessitat es dediquen a menjar o a fer altres activitats com jugar entre ells o amb tu mateix.

També si tens un gat a la família i arribes a casa veuràs que sempre t’espera a la porta i és la primera cara que veus en entrar al pis. Es d’agrair aquesta dedicació i no et deixa fins que li has dit quelcom i ben acaronat. Està clar que, satisfet aquest primer impuls, se’n va a la seva i només torna de tant en tant per confirmar que hi ets.

Espera pacientment que seguis i se’t posa a la falda, novament cercant la carícia i al cap de poc salta per jeure tranquil a distància. El mateix ocorre si treballes davant de l’ordinador o llegeixes un llibre. Es a dir la seva presència no es fa pesada, és regular però et deixa viure i fer la teva tot i que sap en cada moment on ets i què fas.

Sents la seva presència, el seu escalf per això la seva companyia t’omple tant i es fa present encara que no el vegis. Qui ha tingut un gat o gata sabrà de què parlo. Són magnífics!!

Feu corre la veu

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.