NO A LA CAÇA!

L’escrit de l’Ester Moscatelli no pot ser més realista i emotiu. Et trenca el cor quan imagines tot el que explica sobre el Campionat de la caça de la guineu a Galícia. I veus els humans com a éssers depravats que només inspiren despreci i animadversió, carregats amb tota l’artilleria per demostrar quin grup guanya i esbudella més cossos innocents. Mentrestant les pobres bestioles fugen espaordides en una cursa frenètica: s’hi juguen la vida i molts la perden.

No podem entendre com hi ha gent que es diverteix a costa d’éssers indefensos que a més estan col·laborant en l’equilibri dels ecosistemes. Tots els éssers vius són útils i si no hi interferim la natura s’equilibra a si mateixa, però la nostra petja està causant grans estralls i després hem de tornar a fer mal per arreglar-ho.

Es la seva excusa per continuar matant, la mort com a joc. A Catalunya gairebé no hi ha guineus i menys llops, també les àligues havien gairebé desaparegut, ara caçar-los està prohibit, però hem fet tard, ara hi ha una plaga de conills, precisament perquè ens hem carregat els seus depredadors naturals.

A Galícia la plaga de conills arrasarà els horts i els conreus. També tornaran a sortir els caçadors, i faran més campionats, justificant que són perjudicials i enemics de la pagesia, tal com ho són els porcs senglars, quan els únics culpables són ells que hauran trencat, un cop més el cicles biològics de la natura.

Deixem-los fer i perdrem el poc que ens queda d’humans entre les restes de tants animals morts siguin guineus, porcs senglars O conills. Posem seny d’una vegada, cal reequilibrar els ecosistemes, però la nostra intervenció a través de la mort només pot fer més mal encara. No a la caça!!

[fvplayer id=”11″]

Feu corre la veu

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.