Xerrades a les escoles: L’escola Alba

Després de l’aturada per les festes de Nadal, les escoles continuen llurs activitats i també les xerrades de Tinença Responsable d’animals de companyia.

La primera escola que Plataforma Animalista ha visitat després de festes ha estat l’Escola Alba. Cinquanta alumnes de sisè han seguit amb interès les diferents parts de la presentació que ha il·lustrat la xerrada, amenitzada amb un viu debat.

En la majoria de punts hi estàvem d’acord, però és clar, no tot és fàcil d’entendre i d’acceptar quan anys de tradició ens condueixen al mateix punt: deixar cadellar la gossa o la gata perquè sempre ho hem vist així, com si aquest fat macabre estigués enganxat a la pell i no el poguéssim soltar. Uns que sí, altres que no. Des de Plataforma vàrem argumentar per què és important esterilitzar. Sintetitzarem un cop més.

Deixar criar el nostre animal implica que no ens podrem fer càrrec de tots els cadells. Si els regalem, el 50% , que són femelles, tornaran a cadellar dos cops a l’any si no hi posem remei. I d’aquí ve la gran quantitat d’animals amuntegats en CAAC’s i protectores, també assilvestrats que possiblement seran sacrificats a tret d’escopeta quan hi ha queixes de ramaders que els han mort el bestiar.

Al final de la xerrada suposem que molts ho van entendre, els altres dos o tres, tenen anys encara per capir que tot és millorable i tard o d’hora ho acabaran acceptant. Hi pot ajudar que passin uns mesos de voluntaris en una protectora per veure que en aquelles carones precioses de cadells hi pot haver un futur incert i ple de dolor. Dins d’aquests espais s’hi condensen històries tristes de vides maltractades. Controlar els naixements és apostar per la qualitat de vida.

Es bonic veure com s’expliquen, i com fan un esforç per canviar de parer. I encara que no sempre ho aconseguim, hem plantat una llavoreta amb l’esperança que floreixi. Va ser un plaer parlar amb un sisè tan eixerit, visitar l’escola en un entorn privilegiat un altre plaer i l’acollida del professorat un altre. Un bon record per tornar-hi!

Feu corre la veu

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.