El fred i l’ús de pells

Avui dia ja no hi ha excusa per continuar utilitzant pells d’animals en temps de fred. No hi ha excusa perquè no n’hi ha hagut mai. Exceptuant els temps primers i reculats de pura supervivència prehistòrica, en què no es coneixia el teixit, avui utilitzar pells d’animals és ben bé una immoralitat

No són necessàries per fugir del fred ja que hi ha molts materials excel·lents i tant o més confortables. Tampoc és un motiu de lluïment donat que les persones que les utilitzen provoquen el rebuig i l’animadversió més profunda del seu proïsme. Per molta gent un abric o jaqueta de pells està relacionada amb l’estètica macabra de la mort i la crueltat. Veure la pell damunt d’un humà recorda l’animal enxampat per arrabassar-li allò que el lliga a la vida, la seva pell.

Uns són animals salvatges, de vegades espècies a punt de l’extinció, altres són animals de granja dels quals s’aprofita tot, carn i pell, altres són criats només per extreure’n la pell. Tots ells tenen un denominador comú: són éssers vius que tenen el dret inalienable de continuar vius. La vida només és de qui té el privilegi de tenir-la. Una vida només és del cos que la posseeix. Utilitzar la pell d’un animal desperta unes vibracions tan negatives que només una persona inconscient pot utilitzar-la sense rubor.

Moltes estrelles del cinema, persones del món de la cultura, la política, l’esport… s’han atrinxerat en contra de l’ús de pells.
I si no us podeu resistir a la seva bellesa intrínseca hi ha la pell sintètica que té uns atributs semblants sense gota de patiment. De veritat que no hi veieu la diferència?

Una et reconforta el cos però et trinxa l’ànima, l’altra t’ho reconforta tot i et diu que no hi ha cap rastre de crueltat en la teva acció. Així de fàcil! Que continuem utilitzant vides d’animals per extreure’n la pell depèn de tu.

Feu corre la veu

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.