Mereixem el planeta blau i verd?

Fins avui la terra encara té uns colors sanitosos, però tenim massa advertiments que això no pot durar, si no modifiquem hàbits de consum demolidors.

Avui tornem a encarar els residus i més concretament els plàstics. Si mirem les fotografies fan encongir el cor. No és només una qüestió estètica que ens colpeja la sensibilitat veure un espai obert brut i ple de deixalles, sinó que també hi ha l’efecte directe damunt dels animals i les plantes i de retruc les persones. Que un animal no pugui menjar, nedar o volar perquè s’ha quedat enxarxat en un bolic de plàstic i mori, no és la imatge que ens dona alegria.

Tota imatge que ataca la vida en les seves diferents formes, animal o vegetal, també ens ataca a nosaltres i un dia, no hi haurà retorn. Que hi fan els plàstic i la brossa escampats pels camps, els rius i oceans? Sembren la mort directa o a través de la pol·lució. Com mirarem els ulls dels futurs habitants quan ells, gràcies a les nostres accions, no tinguin solució?


La recollida selectiva és una manera d’ordenar tota la brossa que la societat de consum genera. El nostre gra de sorra és participar en cada una de les modalitats de recollida selectiva, sigui les illes de contenidors o el Porta a Porta. Potser l’única manera serà controlant més i sancionant qui ho fa malament.

Cap problema pels qui s’esforcen, i un “si us plau per força” pels ganduls i irresponsables. Que així sigui. Hi ha gent que espera més dels polítics i això és que es mullin pel medi ambient. Ells són l’autoritat. A nosaltres ens toca reciclar. A ells els toca actuar si no es fa. Apa-li, ja fan tard!!

Feu corre la veu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada