La policia torna a matar a Calafell

El Rottweiler mort a Calafell per un policia, és novament una trista i polèmica notícia. Ja és la segona vegada en pocs dies que un animal és la víctima de la inoperància i la irresponsabilitat dels humans.

Era un gos jove, no tenia més d’un any, que anava solt pel carrer. Els veïns estaven preocupats perquè era un gos de “raça perillosa” i havien trucat repetidament a l’ajuntament perquè el retirés de la via pública. La policia havia intentat atrapar-lo sis vegades sense èxit. En trucar al timbre del suposat propietari sembla que el gos reaccionà de forma no amigable, però no especifica cap atac per part del gos. El policia s’espanta i “en defensa pròpia” el mata.

Cal veure que s’han saltat un munt de passos que han portat al tràgic incident. En primer lloc un ajuntament ha de retirar el gos tan aviat com li donen la notícia. Si no el poden agafar i se suposa que té propietari, buscar el responsable de l’animal que és qui es podrà apropar a ell sense problemes. Recordar al propietari que un animal, no pot anar solt pel carrer. Que si està catalogat de “raça perillosa” ha d’anar amb morrió i passejar lligat.

També han de tenir assegurança etc. S’endevina que l’ajuntament va ser tou en no exigir als propietaris tots aquests requisits que si no es compleixen són sancionables. Per tant deduïm que el pobre animal no tenia la família que mereix i administració tampoc ha fet el correcte; l’animal ha pagat les conseqüències d’aquestes irresponsabilitats.

Un altre aspecte és la feina dels policies. Moltes vegades hem reivindicat cossos de seguretat preparats, amb coneixements d’etologia canina per enfrontar-se a animals abandonat, perduts o ensalvatgits perquè mai no se sap per on sortiran i cal estar preparats perquè tot acabi com cal. Treure l’arma no ha de ser la solució davant d’un cas complicat o de risc. Tot plegat qui paga els plats trencats sempre és el més feble.

No tothom pot ser propietari d’un animal, no tothom pot ser alcalde, no tothom pot ser policia. Si ho ajuntem tot surt un desastre. Queda demostrat. N’aprendrem?

Podeu llegir l’article complet fent clic aquí.
*Plataforma Animalista Terres de Lleida no es fa responsable del contingut distribuït en en l’enllaç.

Feu corre la veu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada