Última estadística d’abandonament a Catalunya

Abans del 2005, s’abandonaven uns 25000 cànids anualment. A l’estadística del 2005 en va sortir 27000, a la del 2015 prop de 30.000, de gats no es pot saber, la majoria sobreviuen en colònies i molt poques estan controlades correctament, esterilitzant i alimentant com ha de ser.

No anem bé. Tenim una llei de protecció que deien que era la més avançada de l’estat, però si les normatives no es fan complir ni se sanciona, és paper moll.

Quantes persones se sancionen per no xipar el seu animal? Quants animals de particulars van a parar a les protectores i no porten xip? Es una vergonya!! L’article 11.3 que parla sobre l’esterilització abans de fer transacció és tan ambigu que no saps per on agafar-lo. A qui esteu protegint? Vergonya!!

A la Rioja han tret una llei d’esterilitzar els animals de companyia, incloent els dels caçadors i amb fortes sancions per qui no ho fa. Mereixen un monument. Quan s’adonarà l’administració que l’esterilització és la mare dels ous? Qui vulgui tenir animal de companyia que el tingui en condicions i esterilitzat. Ens assegurem que no crearà més problemes ni patiments, portant al món animals que van a parar, molts d’ells, a les protectores, CAAC’s O morts a les carreteres. No em digueu que això sigui una societat avançada. Més vergonya!!

Feu corre la veu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada