La gosseta abatuda

El cas de la gosseta abatuda d’un tret al cap per defensar el seu propietari que era intimidat pels guàrdies ha remogut les xarxes i les consciències.


El propietari de l’animal era un artesà que confeccionava polseres, collarets etc. i els venia a la via pública. Feien un bon tàndem ell i la seva gossa, s’estimaven de veres.

Un Guàrdia urbà li ha volgut demanar informació i segons la versió de la policia, la gossa l’ha atacat. I aquest ha disparat i l’ha mort. Hi ha testimonis presencials que ho desmenteixen i diuen que l’animal era pacífic i només bordava, quan s’han atansat el Guàrdies. Realment l’ha atacat? Sigui com sigui no era motiu per matar-lo.


Quines conclusions se’n pot treure?Tenim uns cossos de seguretat que s’apropen als animals amb propietari o sense, amb nuls coneixements i sense cap protocol contrastat. Està clar que la bestiola defensava el seu amic i no li haurà agradat l’actitud i tarannà del guàrdia urbà. Per tant caldria que dins de cada cos de seguretat (guàrdia urbana, mossos, Agents Rurals…) hi hagués gent especialitzada amb un mínim de coneixements per encarar-se amb un animal que pot presentar diferents aspectes: amb propietari o sense, pot estar ferit, atropellat, pot ser mans o feral.

Tot depenent de l’animal caldria actuar per tal de vetllar per la seguretat de les persones i dels animals. No tothom serveix per a tot. També seria interessant crear un petit cos específic per tractar casos amb animals dins les variades situacions que hem plantejat abans. Segurament que tots hi sortiríem guanyant i no hauríem de lamentar actes com el que ens ocupa i que demostren, un cop més, que estem en una societat immadura i qui ens ha de protegir ho fa sense els coneixements adequats, per tant fracassa. I ara em venen a la ment altres actuacions també fallides en què l’animal també ha estat la víctima.

No es pot funcionar d’aquesta manera. Però dels errors cal aprendre’n. Demanem que el guàrdia que ha mort la gossa sigui sancionat segons la gravetat de la infracció comesa i que es creï un cos de seguretat expert en tema d’animals. Si és així segur que qualsevol afer acabarà bé. Ja fem tard!!

Feu corre la veu

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.