Per nadal no regalis animals

Potser fa gràcia obrir un regal i que surti de dins un ésser viu, capaç de moure’s lliurement i tenir la seva pròpia personalitat, que no sigui un objecte amb corda que sempre fa els mateixos moviments, avorrit i tanoca.

s clar que fa gràcia que sigui viu i ben viu. Però ens hem plantejat abans què implicarà? Que haurem de fer a partir d’aquest encisador moment? L’haurem alimentar correctament,vigilar la higiene i la seva seguretat, veterinari quan calgui …i sobretot educar-lo.

Potser arribarem a casa cansats i haurà fet alguna malifeta i després tocarà treure’l per fer una mica d’exercici i les necessitats, plegar-les i deixar-les en una paperera. I un llarg etcètera més. Hi estarem disposats un dia sí i l’altre també? Si l’emoció ens diu que sí, que ho farem, cal passar a la pregunta següent: acostumo a complir tot el que prometo? Sóc constant en les obligacions grans i petites? M’agrada caminar? Sóc fredolic/fredolica i no em fa res sortir per la nit a estirar les cames? M’abstindré d’altres coses per tal que a la meva mascota no li falti l’imprescindible? Tota la família està igualment d’acord a fer-se’n càrrec?

Si comences a dubtar, deixa la decisió de tenir un animal de companyia per a més endavant, quan puguis respondre amb un sí rotund. I si penses que molt poca gent podria tenir animals de companyia si fos sincera, et diré que tens molta raó.

Precisament estem com estem perquè no som objectius ni sincers i per això hi ha tant animal a les protectores i als CAAC’s. La majoria vénen de gent amb bones intencions, però els animals volen fets i els animalistes també.

Si per contra ets una de les poques persones que reuneix les condicions per tenir-ne, et demanem un últim favor, agafa’l adoptat d’una protectora o un CAAC, sigues part de la solució!!

Feu corre la veu

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.