Gran iniciativa de Torrebesses!

A Torrebesses, la gent que estima els animals, està d’enhorabona. L’Ajuntament ha fet uns espais, molt correctes, per encabir els animals abandonats i perduts pel poble i el seu terme. Felicitem l’alcaldia per aquests gran pas a favor de controlar correctament els animals abandonats i perduts.

El protocol a seguir per qualsevol Ajuntament i que el Consell Comarcal i Plataforma recomanen és:

  1. Deixar l’animal trobat a l’espai municipal i passar-li el lector de xip per comprovar si té propietari.
  2. Si té xip trucar a les oficines de l’AIAC o a les de l’ANICOM per poder avisar el o la propietària a qui donaran avís perquè el vagi a buscar.
  3. Si no té xip fer-ho saber a través de l’Ebando per si algú l’ha perdut, fent una descripció de l’animal. Si és un gos perdut sense xip, recomanar al propietari que l’hi posi, ja que és la seva obligació.
  4. Si no té xip ni ningú de la zona l’ha perdut, caldrà portar-lo al CAAC Segrià d’Alcanó.
  5. Si el municipi té la sort de tenir Grup Local de suport, deixar-los la clau i ells s’encarregaran de cuidar-lo abans de dur-lo a Alcanó o mentre s’espera el o la propietària que el recuperi.

Hi ha diferents pobles que s’han decidit a fer de bell nou un espai per acollir els animal fugits o abandonats: Torrefarrera, Alpicat, Almenar, Alguaire, Torrebesses… Altres han optat per adequar un espai ja existent (antic escorxador, magatzem…): Artesa de Lleida, Torres de Segre, Albatàrrec, Alcoletge, Rosselló…

El que NO es recomana és que vagi a parar a les gàbies d’un caçador amic o d’una família del poble, per la responsabilitat que el fet comporta (baralles, contaminació per paràsits o malalties, etc.)

És recorda de nou que la competència segons l’art. 16/2008 de la Llei de protecció, és municipal.
Agraïm la bona predisposició de bona part dels ajuntaments i felicitem en aquest moment l’alcalde de Torrebesses, Marius Urrea, per tan bona iniciativa.

 

Telèfons d’interès:

Empresa: CAAC. Lidia.
Mòbil: +34 600 35 16 23

Feu corre la veu

One thought on “Gran iniciativa de Torrebesses!

  1. Em sembla una feina magnífica, suposo que no estaran tancats dins de quatre parets sense veure la llum del dia ni el sol,

    Passaré Aquesta iniciativa al meu ajuntament.

    Us desitjo molt bona sort. Feliçitats !????

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.