Les abelles, un element imprescindible en la biosfera

Tal com la biologia i els estudis científics demostren, les abelles són imprescindibles per a la supervivència humana. Sense abelles no hi ha pol·linització, sense pol·linització no hi ha fruits, és a dir aliments, i sense aliments la vida a la Terra és impossible.

Hi ha uns insecticides que maten les abelles són els neonicotinoïdes. Les cases de fitosanitaris només observen el que els interessa, no s’adonen que si desapareixen les abelles, desapareixerà l’agricultura i, per tant, el seu propi negoci. L’administració hauria de ser més exigent amb l’eficàcia i innocuïtat d’aquests productes per les mateixes raons i, sobretot, perquè finalment serà un factor d’empobriment pel sector agrari i per tant per la població que en depèn. El mateix pagès també ho hauria de tenir en compte, ja que l’afecta molt directament. Per què fins que no toquem les conseqüències dels nostres errors no actuem?

Caldria ser més intel·ligents i fer cas dels grups de pressió lliures de lligams i interessos polítics o econòmics i quan alerten d’un perill, fer les comprovacions pertinents i actuar en conseqüència, abans no sigui massa tard. Desitgem que aquesta informació ens ajudi a prendre consciència d’aquesta terrible realitat. De fet si fóssim verament responsables no hauríem d’actuar per por O interès sinó pel bé del planeta i dels animals en si, sigui de la raça o espècie que sigui.

Afortunadament estem connectats, per a molts és l’única manera de fer-los reaccionar quan se senten directament perjudicats. Tant és, l’important és que s’actuï: diguem no als neonicotinoïdes i als productes que actuen en contra dels insectes positius per la natura. Hi ha altres maneres de fer agricultura que no perjudica el medi ambient i està a favor de la salut dels consumidors: és l’agricultura ecològica. Pensem-hi, tots hi guanyem, encara que això implicarà posar-nos les piles per aprendre tractaments i actituds noves davant del tema agrari. Com sempre aquí anem endarrerits, però a Europa ja fa anys que hi treballen. Pensem-hi!!

Feu corre la veu

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.