Campanya d’esterilització fallidada: més abandonaments i més morts!

Mil gossos (1000!) abandonats O perduts a Lleida anualment. A Catalunya hem passat de 25.000 fa deu anys a 30.000. De gats ni se sap. No es compten les canilles salvatges ni els que moren a les carreteres atropellats o als camps per inanició.

Aquest any les protectores han rebut desenes de cadells abandonats. En aquest tema som un país endarrerit, res a veure amb el nord d’Europa i això que la nostra Llei de protecció és capdavantera a l’ estat, però si no es compleix és paper moll! Vergonya!!

La proliferació descontrolada d’animals i el seu control eficaç, només té una sortida vàlida: l’esterilització.
La Campanya D’ESTERILITZACIÓ que havia organitzat Plataforma estava pensada, sobretot, per a gosses en situació de vulnerabilitat (granges, masies, tancats…) d’on es poden escapar fàcilment i quedar prenyades. Després es formen les canilles dites salvatges que posteriorment es maten a trets. Més vergonya!! Aquests excedents d’animals també van a parar a les Protectores i Caac’s generant patiment i despesa. Per aquests motius volem fer una CAMPANYA D’ESTERILITZACIÓ a preus reduïts.

Ja fa temps que venim treballant aquesta idea amb successives reunions amb el Consell Comarcal, però de moment no s’ha progressat gens. Estem preocupats perquè l’esterilització és la base i l’origen del problema en si. Si aquest tema no se solventa, d’ací a vint anys encara estarem igual. Cal passar als fets, però sense l’administració no podem avançar. Nosaltres hem fet la feina, ara la pilota està a les mans del Consell comarcal del Segrià. Les alcaldies haurien de preocupar-se també, ja que l’entrada d’animals al CAAC Segrià d’Alcanó no és gratis i a hores d’ara s’està generant un greuge comparatiu entre els pobles complidors i els que passen de tot.

Cal cercar portes d’esperança per la solució definitiva, i la més eficaç és, sens dubte, ENGEGAR LA CAMPANYA D’ESTERILITZACIÓ. Si realment es vol es pot. Com queda demostrat, motius n’hi ha de sobres. Us mantindrem informats de com va el tema.

Feu corre la veu

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.