Experiment o sofriment?

Avui parlarem del que es defineix com a: ús d’animals no humans en experiments científics.
Les primeres referències d’aquesta experimentació es troben en els escrits grecs dels segles II i IV AC i, per desgràcia, aquestes pràctiques han perdurat fins a l’actualitat, sense cap evolució.

El terme “experiment”, encara avui, significa: tot tipus de proves en un animal que poden causar dolor, patiment, angoixa… Ens trobem al segle XXI on la tecnologia es desenvolupa a gran velocitat, però la humanitat no ho fa.
Aquests experiments es realitzen en tot tipus i mides d’animals (primats, gossos, cavalls, rates, cabres, ocells i peixos), alguns dels procediments utilitzats en aquests experiments han estat permesos en diferents països amb la justificació de comprovar el que pot provocar una substància determinada en els humans. Lluny de reduir aquest tipus de “proves”, han augmentat la quantitat de productes (farmacèutics, alimentaris, de neteja etc.) que s’introdueixen al mercat, per tant les proves augmenten exponencialment.

Segons els controls establerts per Europa la xifra anual d’aquests experiments sobrepassa els 11 milions i als Estats Units, sense xifres oficials, la xifra podria superar els 100 MILIONS.

Però com podem fer ciència sense experimentació? Segons l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona hi ha dos mètodes fiables per realitzar una simulació dels efectes que tindria una substància mitjançant la bioinformàtica, basats en usar tota la informació disponible en les bases de dades de tots els assajos clínics realitzats en els últims 30 anys, també conegut com Big Data.

Més informació fent clic aquí.

Per tot això, us volem presentar l’Associació Defensa Drets Animals (ADDA), una ONG que des de fa anys col·labora i treballa, conjuntament amb diverses coalicions d’àmbit europeu i amb diferents associacions de diverses països, per la defensa dels drets dels animals.

Aquesta organització, amb seu a Barcelona, treballa amb l’ECEAE (Coalició Europea per Acabar amb els Experiments amb Animals), un grup de 20 organitzacions protectores d’animals de tota la Unió Europea.

Esperem que aquest article us hagi fet reflexionar i si voleu contribuir en l’eliminació d’aquesta pràctica podeu firmar la petició de prohibir l’experimentació amb animals en productes de neteja a la UE fent clic aquí.

Feu corre la veu

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.