Per què reciclar?

Normalment quan ens referim a una entitat animalista, com el seu nom indica, només pensem en els animals, però aquest procedir està desenfocat ja que tot és natura, animals, persones i medi i per tant estem directament relacionats.
Avui, doncs, us venim a parlar sobre això i més concretament del reciclatge. Aquest és conegut com el procés de convertir residus en nous productes. De ben segur que ja ho sabíeu, però quins beneficis reals comporta reciclar? Doncs una gran quantitat, com per exemple:

  • Preservació dels recursos naturals. En reciclar paper evites la tala d’arbres i la contaminació de grans quantitats d’aigua que comporta la indústria paperera. El mateix passa amb el reciclatge d’altres materials elaborats amb els nostres recursos naturals.
  • Reduir la contaminació. Cada any desenes de tones de plàstic acaben als oceans, destruint l’hàbitat marítim. Un fet tan simple com reciclar els plàstics pot evitar-ho i donar una segona vida a tots els plàstics.
  • Estalvi energètic. El reciclatge comporta la reducció de processos de fabricació, reduïm així la despesa energètica, i l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.
  • Estalvi de diners. Els residus orgànics i inorgànics poden ser utilitzats a casa a nivell decoratiu o inclús artístic, reduint la despesa en decoració. La matèria orgànica pot ser usada com a compost per a les nostres plantes.
  • Estalvi de petroli. El petroli és un recurs natural limitat i una de les principals matèries primeres emprades en la fabricació del plàstic que és molt contaminant i perjudicial pel nostre planeta. Reciclant el plàstic, reduirem el consum d’aquesta matèria.

Actualment, la conscienciació del reciclatge s’està estenen per tota la població, però encara hi ha molta gent que no recicla, per aquest motiu a Noruega s’ha implantat un sistema que et retorna els impostos que han estat retinguts en comprar un envàs, això es realitza mitjançant uns cupons que atorga cada una de les diferents màquines distribuïdes per tot el territori. Podeu veure com funciona en el següent vídeo:

[fvplayer src=”//panimalistalleida.org/wp-content/uploads/2018/08/En-Noruega-reciclar-devuelve-dinero.mp4″ splash=”//panimalistalleida.org/wp-content/uploads/2018/08/7b5aa1458e6d52e904e50b31d7da91ce0608b3536bca31399a354e2083ef29ff.jpg” width=”360″ height=”360″]

Feu corre la veu

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.