Les canilles salvatges

Ningú no es pensa que aquell animal que es va perdre, aquell altre que es va abandonar o els cadells de les femelles que cadellen en una granja o masia puguin formar part un dia d’una canilla salvatge, però és així. No tots els animals abandonats o perduts van a parar a una protectora. Hi ha una part d’aquests animals que s’ajunten per sobreviure. Cacen junts, fan grups de quantitats respectables i es traslladen d’un terme a l’altre sense tenir en compte si l’ajuntament és dels que compleix amb els requisits de la llei de protecció o no. D’aquí ve que hi ha ajuntaments que es fan un tip de portar animals a Alcanó, amb la conseqüent despesa econòmica, mentre altres s’ho miren.

La conclusió és que si tots els ajuntaments complissin no hi hauria canilles salvatges. Ja que els animals abandonats o perduts són competència municipal. I què passa quan n’hi ha massa i poden arribar a molestar? Es pot demanar un permís al departament corresponent i sortir a caçar-los com si fossin conills. És clar que en tots els casos seria una acció il·legal i punible ja que amb els mitjans que hi ha avui de captura (gàbies trampa, dards…) i tal com resa la llei de protecció en l’article 19, es tractaria en un 99% d’accions il·legals que els grups i entitats animalistes estan decidits a denunciar.

Cal fer complir la llei de protecció i sancionar qui no ho faci. Això és competència dels Agents Rurals i dels mateixos ajuntaments.

Qui són les víctimes d’aquestes situacions?
En primer lloc els animals, després les persones sensibles i les protectores perquè alguns van a parar allí amb la conseqüent despesa, feina i patiment. Alegries poques en aquest món animalista.
Anar a les causes dels problemes és la manera més intel·ligent i generosa de procedir ja que evitem que es torni a reproduir el mateix problema. Prevenir abans de curar. Tota la resta és mala fe o excuses de mal pagador. Prou!!

Feu corre la veu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.