Comença un nou curs escolar (2018-19) i amb ell el desig renovat de viure de nou l’experiència de continuar preparant l’alumnat de Cicle Superior en el tema de la Tinença responsable d’Animals de Companyia (gats, gossos i fures). La intenció és que amb el vistiplau de l’ESCOLA que dirigiu, puguem tornar a venir per parlar del tema esmentat i així PREPARAR LA SOCIETAT PERQUÈ DES DE LA RESPONSABILITAT S’EVITI L’ABANDONAMENT, LA PÈRDUA I EL MALTRACTE ANIMAL.

Hi ha escoles que insereixen la xerrada/debat dins del dia o la setmana de la natura, amb la qual s’hi avé d’allò més.

El cicle de xerrades-debat es proposa per a l’alumnat de 6è de Primària. Quan hi ha poc alumnat es farà, en anys alterns a 5è i 6è junts. Si és una ZER estaria molt bé poder fer la xerrada als diferents pobles junts.

Objectius

  1. Acabar amb l’excedent d’animals no estimats ni valorats i finalment abandonats.
  2. Estendre la cultura animalista i el concepte de tinença responsable.
  3. Que les Protectores, Entitats animalistes i CAAC’S, s’hagin d’ocupar i preocupar per aquells casos que, per causa extrema, la família no es pugui fer càrrec del seu animal (malaltia, accident, vellesa…) com passa en els països més avançats d’Europa (Alemanya, Suïssa…)

Procediments

Per tal que els objectius es puguin complir cal:

Engegar des de Plataforma Animalista Terres de Lleida,  i amb el vistiplau del CRP Segrià, aquesta CAMPANYA  A LES ESCOLES i INSTITUTS  que inclouria una xerrada/debat a les escoles de Primària i  Secundària. Per aquests últims, els de secundària,  s’ubicaria dins del Projecte “Aprenentatge i servei”, a més de 10 hores de pràctica i servei en la protectora que el centre esculli d’entre les adherides a Plataforma.

Material i Metodologia

Caldria disposar de:

  1. ALUMNAT DE 6È de PRIMÀRIA i Alumnat d’ESO, aquests darrers  per treballar dins del projecte “Aprenentatge i servei de l’institut.
  2. ESPAI ADEQUAT : AULA O SALA D’USOS MÚLTIPLES que tingui un ordinador i pantalla per fer projecció de presentació.
  3. MATERIAL LITERARI, contes i escrits de premsa que repartirem uns dies abans. Els de secundària alguna novel·la que parli sobre el tema com la de l’Ana Sánchez: El destino de Cartucho.
  4. IMPLICACIÓ DEL CENTRE DE RECURSOS, DE LES ESCOLES I DEL PROFESSORAT QUE CONSIDERIN ADIENT per donar a conèixer, si és possible, el tema a l’avançada, amb la lectura dels contes o novelLla que els facilitarem, previs a la xerrada i que també poden servir per a l’elaboració del projecte dins de la disciplina a Secundària, Aprenentatge i Servei. La xerrada seria prèvia a la pràctica de 10 hores
  5. HORARI: la xerrada pel MATÍ en horari escolar, que tindrà una durada d’una hora lectiva. A Secundària la pràctica de 10 hores a les instal·lacions caldrà pactar-la entre l’Institut i la Protectora .

Entitats, Centres i protectores adherides

Protectores: Amics dels Animals del Segrià, Progat Lleida, Alternativa Ecologista d’Artesa de Lleida (Protectora d’Artesa de Lleida), Protectora de la Segarra, Protectora de Solsona, Protectora de Tàrrega, Protectora Aloha del Pallars, CES Lleida.

Amb el vistiplau de FAADA i el CRP Segrià (Centre de Recursos pedagògics del Segrià).

Per a treballar d’una manera més variada també disposem de dos contes relacionats amb l’àmbit que podeu descarregar a continuació:

La xerrada/debat és GRATUÏTA, però si l’Escola vol fer una aportació VOLUNTÀRIA per ajudar, el número de compte corrent de Plataforma Animalista Terres de Lleida és al peu de l’escrit, (qualsevol aportació per petita que sigui serà ben rebuda).

 

Podeu realitzar la sol·licitud per a realitzar la xerrada de dues maneres:

  • Trucant al telèfon 630 055 645 (Laia Solà) i amb l’agenda a la mà assenyalarem dia i hora.
  • Enviant un correu electrònic a panimalistaterresdelleida@gmail.com o omplint el formulari de la pàgina de contacte, fent el suggeriment oportú segons el calendari següent:

Mesos: DEL 15 DE NOVEMBRE AL 15 DE MARC, aproximadament.

Dies: dimarts, dimecres o dijous.

Hora: de 10 a 11 del matí (una hora lectiva), si és possible.

 

Gràcies per participar.