La família anabantoidei

Aquesta setmana en l’apartat de curiositats bestials seguim parlant d’animals marins ja que com podeu veure hi ha espècies molt sorprenents i aquest cop no serà diferent. Us parlarem d’una família de peixos anomenada Anabantoidei o també coneguts com “gourami escaladors”

A primer cop d’ull pot semblar que no tenen res d’especial, però si penseu això estareu ben equivocats. Són capaços de respirar oxigen de l’atmosfera durant un llarg període de temps, pot semblar contradictori ja que sempre ens han ensenyat que els peixos no poden respirar fora de l’aigua i es moren.

Aquesta família de peixos inclou, actualment, 34 espècies, tots amb la mateixa característica que els fa diferents. Anatòmicament, també es diferencien per un òrgan anomenat laberint. Aquest òrgan és un òrgan respiratori supletori.

Gràcies a aquesta estructura anatòmica dels Anabantoidei, poden respirar oxigen atmosfèric i viure en aigües estancades pràcticament sense concentració d’oxigen. El peix surt a la superfície, aspira l’ aire i el manté com una bombolla prop de la cavitat branquial. Un cop exhaurit l’oxigen de la bombolla, aquesta és alliberada per expulsar el diòxid de carboni que conté.

Així que si algun dia trobeu un peix respirant fora de l’aigua, tot i que no tenen l’habilitat de desplaçar-se fora del medi aquàtic, no us n’ estranyeu, és un Anabantoidei!

Aquí podeu veure com una de les espècies d’aquesta família respira fora l’aigua:

Feu corre la veu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.