Curiositats bestials: El peix amb mans

Avui, en la secció de curiositats bestials, us parlarem sobre el Brachiopsilus dianthus o popularment més conegut com El peix rosa amb mans, aquest és un dels peixos més curiosos del planeta però, no és l’únic el qual les seves aletes adopten forma de mans, tots els peixos de la família Brachionichthyidae tenen aquesta peculiar característica que utilitzen per caminar pel fons marítim.

Habitat

Aquesta espècie només habita al sud de la illa de Tasmània (Austràlia), concretament en la zona demersal del mar (part propera al fons). Tot i que es coneix molt poc sobre la espècie, es creu que està molt amenaçada degut a la seva raresa i la poca quantitat que se’n troba.

Característiques

El peix pot mesurar fins als 9.9cm. El seu cos, com podeu veure en la imatge, és rosat amb taques roges o d’altres tons rosats, les aletes tenen un color molt semblant i els seus ulls són d’un to negre blavós.

Alimentació

La seva alimentació està basada en cucs i petits crustacis tot i que es considerat un mal caçador degut a que no pot nedar i camina molt lentament.

Per a defensar-se de la resta de depredadors, al no tenir la possibilitat d’escapar solta una toxina a través de la pell que mata a qui l’amenaça.

Així doncs, hem pogut veure un dels animals més peculiars del planeta Terra, un peix amb mans!

Feu corre la veu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.