Curiositats bestials: La medusa immortal

Comencem un nou apartat anomenat Curiositats Bestials on us portarem dades curioses sobre diferents animals que de ben segur que us sorprendran. Comencem amb les meduses immortals.

Des de l’inici dels temps, l’ésser humà ha somiat en la immortalitat, en no morir mai. Moltes persones han dedicat tota la seva vida en trobar l’anomenat secret de la immortalitat. Tot i que nosaltres no hem estat capaços de trobar aquest secret hi ha un animal que sí, concretament una espècie de medusa anomenada Medusa Immortal (Turritopsis nutricula).

Tot i que sembla impossible que un ésser viu esdevingui immortal, no som nosaltres els que ho hem decidit, sinó la ciència, la qual considera que aquesta espècie ha aconseguit la vida eterna.

El secret d’aquesta medusa és la seva capacitat de revertir el seu cicle vital. Quan arriba a la seva maduresa es capaç de tornar a la seva forma de pòlip per tornar a ser adulta.

Què té de particular?

La particularitat de la medusa immortal és que les seves cèl·lules tenen la capacitat de realitzar la transdiferenciació. La transidiferenciació és la capacitat que tenen algunes cèl·lules (no mares) en convertir-se en un altre tipus de cèl·lula.

Així doncs, com funciona el procés? Consisteix en la degradació dels teixits de la medusa fins a convertir-se en el que sembla ser un sac de cèl·lules. D’aquest sac sorgirà un nou pòlip, el qual posteriorment es convertirà en una medusa.

Representació gràfia del cicle vital de la medusa immortal.
Representació gràfia del cicle vital de la medusa immortal

Aquest procès es repeteix cada cop que la medusa arriba a la maduresa, formant així un cicle tancat de la vida eterna.

Com pot morir?

Tot i els seu nom, la medusa no és exactament immortal, la medusa sí pot morir: si un peix es menja la medusa, aquesta sí mor; en cas de que la medusa surti fora de l’aigua també moriria.

Així doncs es podria dir que la medusa no és exactament immortal ja que sí pot morir degut a factors externs però en cas que no es mati expressament, no moriria mai.

Podeu veure un vídeo de com és exactament aquest misteriós animal:

Feu corre la veu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.