Cadellades que trenquen el cor

De tant en tant ens arriba una notícia de cadellades, sovint de raça (dàlmates, “labradors”…)provinents de persones que els ha cadellat la gossa i necessiten, urgentment, col·locar-los amb la frase inicial de: “es regalen cadells de raça etc, de vegades continua dient que els que no es puguin col·locar se sacrificaran amb la foto d’uns cadells preciosos que et trenquen el cor.

La majoria d’aquestes notícies són falses, gent desenfeinada que busca que la notícia es faci viral per donar satisfacció al seu absurd ego, postura per tant totalment egoista i de poc calat. Però de vegades és certa. En aquest cas sol ser gent que acostuma a utilitzar aquesta estratègia per col·locar els animals de la seva gossa, acció que tornarà a repetir tan bon punt la gossa torni a estar en zel. Tornem a trobar una persona profundament egoista i manipuladora que a través de la llàstima s’evadeix de la seva responsabilitat que és controlar els seus animals a través de l’esterilització i evitar l’amuntegament i el posterior abandonament i descurança, que vol dir patiment per l’animal. Finalment tenim la persona que a més de tot el que queda dit, fa criar el seu animal amb la finalitat de guanyar diners. Com que no estan donats d’alta com a criadors difonen per diferents mitjans les cadellades (Facebook, Milanuncios.com, amistats etc).

Quan algú els truca és quan els inviten a veure’ls perquè triï el que vulguin, és llavors quan els solen demanar diners, dient que és de raça i que el preu de mercat és molt més alt. Aquestes persones a més d’egoistes i irresponsables són uns miserables ja que exploten vilment el seu animal del qual esperen treure’n diners. En tots els casos estan cometent una il·legalitat ja que no estan inscrits com a nucli zoològic. Hi ha una sanció per qui actua així, llàstima que l’administració miri cap a una altra banda, però aquesta permissivitat s’està acabant i en la darrera reunió que va tenir Plataforma Animalista TL amb el departament de Territori i sostenibilitat que és qui té la competència en tema d’animals domèstics, se’ns va assegurar un enduriment de les sancions per incompliment i un control més estricte en el tema de difusió de cadellades a partir de diferents mitjans.

Estem desitjant que aquesta promesa és materialitzi en fets i s’acabi d’una vegada la manipulació d’aquests irresponsables.
Què cal fer? No trucar, ni participar en aquestes accions. També és pot trucar per dir-los que no és correcta la seva acció i que no té cap tipus de disculpa que puguem acceptar. Si tothom ho fes segur que acabarien esterilitzant el seu animal i aquest tipus d’accions miserables s’acabarien.

Feu corre la veu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.