Les baralles de gossos, un mirall de com som

Les baralles de gossos és una d’aquestes realitats menyspreables i ocultes que la majoria de la ciutadania ignora. Que hi hagi darrere problemes de pobresa no les justifica, ans al contrari, ens parla també de la incapacitat dels governs de proporcionar treball i seguretat per a tothom. Els animals mai no poden servir per solventar aquesta realitat.
Com se soluciona aquesta situació?

Hi ha tres maneres, la primera és un canvi d’actitud de les forces de seguretat que sempre consideren que els temes sobre animals (perduts, abandonats, accidentats, baralles…) són sempre problemes secundaris i ajornables. En segon lloc la mateixa administració és extremadament permissiva: no es controlen els xips, no se sanciona en els incompliments de la llei, es permeten cadellades que es reparteixen sense cap control i es reprodueixen successivament… Aquest excés d’animals poc controlats i poc valorats van a engruixir la quantitat d’animals destinats per diferents vies a les baralles il·legals.
Hi ha una tercera negligència que es comet en països com el nostre: no pagar cap impost pel fet de tenir un animal de companyia. Es a dir fem tot el contrari que fan els països d’Europa que han aconseguit erradicar els abandonaments i per descomptat les baralles il·legals: Alemanya, Suïssa, Bèlgica, Holanda… En general tenen pocs animals i molt ben cuidats.

Qui no pugui tenir animals en condicions (xipat, esterilitzat, visites veterinàries…) I no vol pagar l’impost corresponent, que no en tingui, i si en té ganes, sempre pot demanar al veí, parent…que li deixi passejar el seu. Els primers beneficiats són els animals que gaudeixen de la seguretat d’un govern i una societat responsables, en segon lloc les persones i la societat en general que no han de patir amb la constant convivència amb el dolor que provoca l’existència de la deixadesa, el menyspreu i la violència exercida contra el món animal. Si poguéssim aconseguir un canvi en positiu ben segur que la nostra salut emocional hi sortiria guanyant i ells, els grans innocents dels nostres errors, deixarien de patir.

Podeu llegir l’article complet fent clic aquí.

 

Feu corre la veu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.