Colònies de gats: Mètode CES.

És intolerable que avui encara es facin servir mètodes menyspreables i propis de les societats més reculades per controlar les colònies de gats. Avui amb un projecte CES possible (captura, esterilització i solta) té menys sentit que mai. L’administració, ajuntaments i consells comarcals, ja fan tard a aplicar-lo. És l’única manera de controlar, amb dignitat, les colònies tots respectant la vida dels animals i actuant sobre les proles no desitjades. Per una altra banda l’existència de felins als camps i en determinats espais de pobles i ciutats és del tot imprescindible, si volem tenir a ratlla els rosegadors, tot fugint de mètodes perillosos i no sempre permesos com el verí per a rates i ratolins, ja que els destinataris no són sempre els rosegadors. Tot i que avui es diu que hi ha verins innocus per a les altres espècies, un verí és un verí i no fa cap gràcia que se’l pugui empassar qualsevol altre animal.

Ja sabem que fer-se càrrec d’una colònia per part de l’Ajuntament, costa diners. De fet el control d’una manera assenyada, aplicant el mètode CES, és un servei més a la societat, i així assegurés les dues cares de la realitat:

  1. Tenir colònies amb individus sans i regulats.
  2. Mantenir els rosegadors a ratlla d’una manera eficaç.

Si els Ajuntaments s’adrecen a les creadores del mètode CES a Lleida o a una protectora de la zona tot buscant consell, ben segur que comprivaran que no és tan car ni complicat. O és que el verí és gratuit? I tot el que hi ha darrere? Mort dolorosa dels felins, patiment de les persones sensibles, incompliment de la llei… El món animalista serà inflexible pels enverinadors i maltractadors d’animals. I així ha de ser d’acord amb els nostres objectius. L’Administració hauria de fer-nos costat ja que la llei la hi obliga.
Aterrem al segle XXI d’una vegada i deixem enrere ja, èpoques reculades en què aconseguir els objectius s’havia de fer amb sang, suor i llàgrimes!

Podeu visitar el Facebook del Projecte CES Lleida:

Feu corre la veu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.