Xerrada de tinença responsable d’animals a la ZER l’Oliver, de Maials.

La xerrada a Maials va anar molt bé. És una escola molt actual on s’hi fan moltes activitats interessants. Justament ja vam pactar que seria el dia en què, aprofitant una jornada lúdica dedicada a la Natura i la cultura, hi havia nois i noies del Curs Superior de la ZER l’Oliver, que dóna nom à la zona escolar rural que aplega els pobles de Maials, Llardecans, Mssalcoreig i la Granja d’Escarp. Vint alumnes van ser presents a la xerrada, van escoltar amb molta atenció i van participar activament amb preguntes i anècdotes interessants . Va ser també molt emotiva la visita ja que s’hi va afegir la característica que és l’escola de la meva infantesa i aquelles parets, encara que tot estava molt canviat per a bé, em recordaven tantes anècdotes viscudes i tants sentiments compartits que em va omplir el cor d’una estranya joia i els ulls de llàgrimes, encara que vaig fer el possible per contenir-les i gairebé ningú ho va notar. Però em va tocar profundament. També hi va ajudar la rebuda i l’atenció per part d’Olga, la directora, i la resta del professorat que van estar molt amables i van valorar molt la feina que fem les protectores. A la xerrada hi van assistir dues professores i dos professors i al final, un d’ells va expressar la seva opinió dient que una mesura que ajudaria per filtrar la gent que té animals de forma incorrecta i que genera tants problemes, és posar un impost i fer fer un curs de tinença responsable. No va desencaminat i alguns països d’Europa ja ho fan junt amb altres mesures com l ‘obligatorietat de l’esterilització, més control en tots sentits sobre els propietaris etc.
En fi, que va ser una d’aquelles xerrades que aniden al cor i que han vingut per quedar-s’hi. Entranyable!!

Feu corre la veu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.